Articole:pag 18

Fa ceea ce este important, nu ceea ce este urgent

 
 

Elevii sunt de multe ori distrasi de la antrenamentele lor. Inceteaza de a mai veni la sala, deoarece "a intervenit viata". Nu mai ajung la sala din cauza presiunilor de la locul de munca, problemelor cu membrii familiei, sau pur si simplu sunt "obositi". Uneori, elevii noi nu mai vin deoarece entuziasmul initial si noutatea au disparut, iar mersul la sala pare ca o "rutina". Acestia sunt aceeasi elevi care mi-au spus, atunci cand au venit sa se inscrie, ca au venit deoarece vor sa-si imbunatateasca sanatatea, sa-si gestioneze stresul, sa invete sa se protejeze, etc. Atunci unde apare ruptura ? Apare deoarece ei sunt programati sa se ocupe de problemele existente in fata lor, fara sa se gandeasca la cele pe termen lung. Noi facem ceea ce este urgent, nu ceea ce este important.

Ati fost vreodata fata in fata cu o persoana iubita avand o discutie foarte importanta, si ati intrerupt-o numai ca sa raspundeti la telefon atunci cand acesta a sunat ? De ce ? Pentru ca suntem programati sa facem ceea ce este urgent (raspunsul la telefon), in loc sa faceti ceea ce este important (sa vorbiti cu persoana iubita). Toti patim la fel din cand in cand. Dar este important sa ne amintim ca pe masura ce devenim din ce in ce mai programati sa facem ce este urgent, devenim o persoana care rezolva problemele pe termen scurt, sacrificandu-le pe cele pe termen lung.

Toti vom continua sa avem probleme in viata, nu aceasta este intrebarea. Intrebarea este: cum ne vom descurca cu ele si sa ne pastram obiectivele pe care ni le-am setat pentru noi insisi ? Dandu-ne un pas in spate, privind imaginea de ansamblu si rezolvand problemele pe termen lung, nu cele pe termen scurt. Deseori, acest lucru va va creea mai multa munca si mai multe probleme pe termen scurt. Cu toate acestea, atunci cand problema este rezolvata, ea este rezolvata si nu va trebui sa va revizuiti daca sunteti pe drum deoarece a-ti facut asta de prima data.

Un orator celebru a spus: "O viata de succes nu este altceva decat un sir de zile de succes puse cap la cap". Nu vrei sa te uiti inapoi la viata ta si sa realizezi ca nu ai fost decat cineva care "stinge incendiile".

Ati venit intr-o sala de Arte Martiale pentru ca a-ti vrut cu adevarat sa va imbunatatiti viata ? Foarte bine. Veniti la antrenamente. Faceti ceea ce este important, nu doar ceea ce este urgent.
Articol publicat pe "Aikido of Nebraska Blog :Do What is Important; Not What is Urgent"

tradus si publicat aici cu permisiunea lui Sensei Todd Roberts ( "Aikido of Nebraska LLC Dojo" )