Articole:pag 8

Shugyo - Batalia de maine este castigata antrenandu-te azi

 
 
"Problema din aceasta tara este aceea
ca un om isi poate trai viata toata fara
a sti daca este sau nu un las."
- Berryman.


In cazul in care nu v-ati gandit niciodata, viata este grea. O data ce ai devenit adult nu mai exista nimeni sa va tina de mana sau sa va protejeze fata de problemele aparute in viata. De fapt, daca nu va asumati responsabilitatea si sa va descurcati cu problemele aparute, cel mai probabil veti trece "ca gasca prin apa". Pe de alta parte, traind intr-o societate prospera, vei putea avea si vei putea supravetui fara sa faci prea multe. Astfel, multi din societatea noastra traiesc chiar deasupra "liniei de plutire", trecand peste problemele vietii, fara sa se scufunde vreodata asa de tare incat sa aiba nevoie "sa munceasca" pentru a supravetui.

In cazul in care nu v-ati gandit niciodata, razboiul este greu. Samuraii trebuiau sa lucreze continuu pentru a-si imbunatati capacitatile. Nu a exista niciodata auto-multumirea sau "sa te fofilezi", deoarece, pentru un samurai "a te fofila" insemna moartea pe campul de lupta. El trebuia sa se antreneze neincetat, pregatindu-se pentru lupta. Ei au intelex maxima "lupta de maine se castiga antrenandu-te azi".

Una din caile prin care practicantii de Arte Martiale se pot antrena este practica Shugyo. "Shugyo" inseamna un antrenament sever, auster. Luptatorul se conduce sa isi depaseasca cu mult peste limitele sale fizice si emotionale pentru a-si intari spiritul, pregatindu-se pentru necunoscut si neprevazut. Pentru practicantii moderni de Arte Martiale, aceasta experienta este istovitoare si de asemenea infricosatoare, dar ai permite sa aiba o noua perceptie, o noua disponibilitate de a castiga "bataliile viitoare". Este pregatit.

Este necesar ca in societatea moderna de azi sa cauti provocarile care erau odata parte a vietii zilnice a unui Samurai. Shugyo nu trebuie sa fie facut ca o rutina, dar pun pariu ca orice practicant de Arte Martiale care a trecut prin asa ceva isi va aduce aminte foarte bine. Iti schimba viata. Te pregateste pentru toate luptele din viata pe care ai nevoie sa le castigi pentru a avea succes. Introduceti "Shugyo" in viata voastra. Luptele de maine (din viata) sunt castigate prin practica de azi.

Articol publicat pe "Aikido of Nebraska Blog : Shugyo – Tomorrow’s Battle is Won during Today’s Practice"

tradus si publicat aici cu permisiunea lui Sensei Todd Roberts ( "Aikido of Nebraska LLC Dojo" )