Articole:pag 8

Poti sa ai doar 3 imagini ale persoanei tale

 
 

Elevii devin deseori frustati atunci cand se antreneaza in dojo. Dupa ce ani intregi si-au miscat picioarele si mainile cum au vrut, brusc nu se mai coordoneaza. Le spun mereu si mereu :"Nu, celalt picior drept". Sunt cativa care chiar renunta deoarece "nu progresez cum m-am gandit ca as putea" sau "nu pot sa faca acest lucru". La ce s-au asteptat ei ? Desi cred ca sunt multe motive, lovirea in ego-ul unui elev este un factor semnificativ in frustarea acestuia.

In acest timp, instructorul meu mi-a amintit ca esti doar una din cele 3 persoane :

1. persoana pe care o arati la altii;

2. persoana care crezi tu ca esti;

3. persoana care esti cu adevarat.

Toti vrem sa "aratam bine" in fata altor persoane. Aici este momentul in care apare persoana nr. 1. Deseori ne schimbam felul in care ne purtam sau in care vorbim pentru a ne potrivi cu alte persoane. Desi acest lucru este acceptabil social, devine periculos daca incepem sa credem cu adevarat ca suntem aceasta persoana iluzorie. Astfel nr. 1 devine nr. 2 - persoana despre care noi credem ca suntem. Numarul 2 este o persoana periculoasa. Incepem sa credem in minciunile noastre si astfel incepe calea spre aroganta si auto-distrugere.

Cu o munca grea si cu ajutorul introspectiei putem ajunge la nr.3 - persoana care suntem cu adevarat. Totusi, pentru ca acest lucru sa se intample, trebuie sa ne controlam ego-ul. Trebuie sa te asezi si sa accepti cateva lovituri in ego, acceptand ca esti o persoana imperfecta, dar care incearca. Nu te aplauda - acesta este ego-ul vostru care incearca sa te faca sa devii persoana nr.2

In schimb, incearca sa devii peroana nr.3

Articol publicat pe "Aikido of Nebraska Blog : The Only 3 People You Can Ever Be"

tradus si publicat aici cu permisiunea lui Sensei Todd Roberts ( "Aikido of Nebraska LLC Dojo" )